· 

Beloftes als een zegening voor je ziel

Toen ik jaren geleden tot geloof kwam en de keuze maakte om Christen te zijn, was ik niet meteen groot fan van de Bijbel. Dat grote dikke oude boek met al die flinterdunne pagina’s, kleine lettertjes en moeilijke woorden vormden op dat moment voor mij nou niet bepaald een bron van inspiratie. Ik voelde het niet en ik begreep het niet. Ik was van het zingen, vond God aanbidden het fijnste met mijn handen in de lucht en mijn voeten bewegend op de maat van de muziek. De energie die ik dan door mijn lichaam voelde stromen, alsof een onzichtbaar touwtje me vanaf m’n kruintje omhoogtrok en me heen en weer bewoog. Blijven zitten of stilstaan was simpelweg niet mogelijk. Talloze kleine elektrische schokjes die als een warme douche door en over mijn lichaam stroomden. Het moge duidelijk zijn; als er zo gezongen en God’s naam geprezen wordt, dan stond en sta ik helemaal aan. 

 

Toch kwam ik op een punt in mijn geloofsleven waarop ik niet verder meer kon groeien door het zingen alleen. Ik ontdekte dat mijn stille tijd waarin ik Het Woord open ook een vorm van aanbidding is, omdat ik bereid ben me te onderwerpen aan wat Hij te zeggen heeft en niet alleen maar bezig ben met wat ik te zeggen of te zingen heb. Hoeveel waarheden er ook te vinden zijn in de prachtige christelijke liederen die ik ken het was gewoonweg niet genoeg. Net als in iedere relatie komt er een moment dat je op zoek gaat naar meer diepgang, je de ander nog veel beter wilt leren kennen. Zo was het ook in mijn relatie met God het verlangen groeide om Hem echt te leren kennen. 

 

Op de langere termijn was het natuurlijk sowieso onvermijdbaar dat ik met al mijn liefde voor woorden ook een liefde zou gaan ontwikkelen voor Zijn woord. Ik merk in de wereld om me heen dat we meer en meer op zoek zijn naar echtheid en waarheid. We laten op Instagram niet meer alleen plaatjes zien van onze zogenaamd perfecte leventjes, maar steeds vaker duikt ook een plaatje op van een betraand gezicht met uitgelopen mascara, een foto van wat een culinair hoogstandje had moeten zijn maar duidelijk is uitgelopen op een culinair drama. Of we tonen dat al die eerder geplaatste posts allemaal gefotoshopt waren en we durven eindelijk dat ene vetrolletje te laten zien. 

 

Hiermee wil ik zeggen dat als jij op zoek bent naar echtheid de Bijbel een boek voor jou is. De Bijbel schuwt namelijk geen enkel onderwerp en het is geen boek waarin alleen maar mooie dingen te lezen zijn. Het is geen boek over rozen maar veel vaker over de doorns ervan. En toch is het een meer dan mooi boek. 

 

De Bijbel is het meest waardevolle boek van mijn leven geworden. Het is God’s blauwdruk, handleiding, huisreglement en liefdesbrief voor mijn leven. Er staat nog steeds veel in de bijbel dat ik niet begrijp, waarvan ik soms het idee kan hebben dat het niet op mij van toepassing is. Maar ik kan nu wel verder kijken en me bedenken dat iets vandaag misschien nog niet bij mij past, maar morgen wel als ik weer een beetje gegroeid ben.

 

Wat ik heel zeker weet is dat de bijbel een boek is dat bol staat van de mooiste beloftes en bemoedigingen voor je leven. En dat je antwoorden vind op vragen waarmee je rond loopt of soms over piekert. Als ik op zoek ben naar een soort toekomstvoorspelling, open ik de Bijbel en vind ik rust. Mijn toekomst ligt al vast in Hem. 

 

~ Do not be anxious about anything,

but in every situation,

by prayer and petition,

with thanksgiving,

present your requests to God. ~ 

Philippians 4:6

Reactie schrijven

Commentaren: 0