Motherhood

Be fruitful and multiply
Motherhood · 24. januari 2021
Het is geen goede tijd om ouders te zijn van een groot gezin. Maar misschien is dit wel gewoon geen goede tijd om vader en moeder te zijn. In ieder geval een zwaardere tijd dan anders. Ik ga er niet over liegen, met alle hulp die we iedere dag in huis hebben (waar ik echt heel erg dankbaar voor ben!) vinden we deze periode toch echt opnieuw niet gemakkelijk. We zien heel veel voordelen ten opzichte van de eerste lockdown maar dat neemt niet weg dat we iedere dag opnieuw een hele trucendoos open...

Ronde nummer 2
Motherhood · 04. januari 2021
Vanmorgen werd ik wakker met een knoop in mn maag. Daar gaan we weer. Lockdown was best nog wel te negeren in de kerstvakantie maar nu we sinds vanmorgen weer los zijn met het thuisonderwijs is dat toch een ander verhaal. De vorige keer hebben we het er goed vanaf gebracht. Maar dat was dan wel achteraf gezien. Want toen we er middenin zaten werd ik beheerst door zorgen, stond ik stijf van de stress en voelde de chaos in ons huis meer dan compleet. Dit keer voel ik me aan de ene kant beter...

Motherhood · 17. februari 2020
Yes! Wij zijn sinds een aantal dagen heel fijn even met vakantie. Het is geen vakantie als voorgaande vakanties want het is nu wintertijd en dat geeft toch iets andere belevingen. Gisteren kreeg ik boos naar me toe geroepen; " Mam! Het regent!" "Ja lieverd, we wonen in Nederland dat kan weleens gebeuren in februari. Dat geeft toch niets? We kunnen leuk spelletjes doen hier in het huisje."

Motherhood · 10. februari 2020
Om te beginnen wil ik met klem met jullie delen dat ik mijn leven fantastisch vind en dat het geen moment in me opkomt dat ik het leven wellicht fijner had gevonden met minder kinderen. Een groot gezin was al van jongs af aan een wens en ik vond een man die daar helemaal in mee kon gaan en uiteindelijk zelfs in mee kon dromen, dat beschouw ik echt als een voorrecht!

Motherhood · 09. februari 2020
Ik ben iemand die ervan houd de dingen te vertellen in chronologische volgorde. Ik hou van lijstjes en maak ze voor bijna alles waar ik mee bezig ben en wat me bezighoud. Ik werk altijd van het begin naar het einde toe om mijn gedachten goed geordend te hebben maar dit verhaal, dit geboorteverhaal ligt nog het meest vers in mijn herinnering maar is toch het eerste dat ik wil delen.