Be fruitful and multiply
Motherhood · 24. januari 2021
Het is geen goede tijd om ouders te zijn van een groot gezin. Maar misschien is dit wel gewoon geen goede tijd om vader en moeder te zijn. In ieder geval een zwaardere tijd dan anders. Ik ga er niet over liegen, met alle hulp die we iedere dag in huis hebben (waar ik echt heel erg dankbaar voor ben!) vinden we deze periode toch echt opnieuw niet gemakkelijk. We zien heel veel voordelen ten opzichte van de eerste lockdown maar dat neemt niet weg dat we iedere dag opnieuw een hele trucendoos open...

Ronde nummer 2
Motherhood · 04. januari 2021
Vanmorgen werd ik wakker met een knoop in mn maag. Daar gaan we weer. Lockdown was best nog wel te negeren in de kerstvakantie maar nu we sinds vanmorgen weer los zijn met het thuisonderwijs is dat toch een ander verhaal. De vorige keer hebben we het er goed vanaf gebracht. Maar dat was dan wel achteraf gezien. Want toen we er middenin zaten werd ik beheerst door zorgen, stond ik stijf van de stress en voelde de chaos in ons huis meer dan compleet. Dit keer voel ik me aan de ene kant beter...

Wandelen in waarheid
Personal · 27. december 2020
Deze blog staat al lange tijd op stapel om te gaan schrijven. Maar het is zo’n blog waar je toch altijd wat tegenop ziet. Met een blog heb je natuurlijk volledig controle over hoe groot het inkijkje is dat je een ander in je leven geeft. Nog meer dan op beeld zoals in een vlog geeft het geschreven woord mij de complete regie in handen van wat ik wil vertellen. Het is gemakkelijk om alle dingen die niet goed gaan, of dagen dat je niet lekker in je vel zit gewoon te negeren en al snel wordt een...

Home · 17. december 2020
Vandaag is het dan zover. De dag die we wisten dat zou komen is eindelijk hier. We gaan de sleutel van ons kleine huis overdragen aan de nieuwe eigenaar. Ons kleine huis waar we meer dan 11 jaar lang samen lief en leed hebben gedeeld is niet langer meer van ons. Het zijn van die momenten in een mensenleven waarbij ik een zeker gevoel ervaar dat ik m’n cool moet bewaren. Het is een soort van ongeschreven regel dat je niet al te hysterisch gaat doen over het feit dat je de sleutels van je...

Personal · 11. december 2020
Terug van weggeweest!!! En ik gooi er meteen even een gezellige titel in. Kunnen we het er nog wel over hebben? De meesten van ons zullen er onderhand wel zo moe van zijn dat we het massaal hebben omgedoopt tot het verboden woord. The big C dat voor 2019 nog voor heel iets anders stond wat vaak vele malen ernstiger is heeft ineens een hele andere betekenis gekregen. Corona heeft ons aller levens op de kop gezet en waarschijnlijk voorgoed je kijk op de wereld veranderd.

Motherhood · 17. februari 2020
Yes! Wij zijn sinds een aantal dagen heel fijn even met vakantie. Het is geen vakantie als voorgaande vakanties want het is nu wintertijd en dat geeft toch iets andere belevingen. Gisteren kreeg ik boos naar me toe geroepen; " Mam! Het regent!" "Ja lieverd, we wonen in Nederland dat kan weleens gebeuren in februari. Dat geeft toch niets? We kunnen leuk spelletjes doen hier in het huisje."

Motherhood · 10. februari 2020
Om te beginnen wil ik met klem met jullie delen dat ik mijn leven fantastisch vind en dat het geen moment in me opkomt dat ik het leven wellicht fijner had gevonden met minder kinderen. Een groot gezin was al van jongs af aan een wens en ik vond een man die daar helemaal in mee kon gaan en uiteindelijk zelfs in mee kon dromen, dat beschouw ik echt als een voorrecht!

Love... · 10. februari 2020
Op de 25e van deze maand zullen Joris en ik 10 jaar getrouwd zijn, een moment om bij stil te staan, om even achterom te kijken maar veel meer nog vooruit te kijken want ik ben er heilig van overtuigd; “The best is yet to come!”. Ik durf best hardop uit te spreken dat het mijn hoop is dat de komende 10 jaar huwelijk gemakkelijker zullen zijn dan de eerste 10. Dat betekent niet dat onze eerste 10 jaar niet goed geweest zijn of niet mooi.

Faith · 09. februari 2020
Toen ik jaren geleden tot geloof kwam en de keuze maakte om Christen te zijn, was ik niet meteen groot fan van de bijbel. Dat grote dikke oude boek met al die flinterdunne pagina’s, kleine lettertjes en moeilijke woorden vormden op dat moment voor mij nou niet bepaald een bron van inspiratie. Ik voelde het niet en ik begreep het niet. Ik was van het zingen, vond God aanbidden het fijnste met mijn handen in de lucht en mijn voeten bewegend op de maat van de muziek.

Motherhood · 09. februari 2020
Ik ben iemand die ervan houd de dingen te vertellen in chronologische volgorde. Ik hou van lijstjes en maak ze voor bijna alles waar ik mee bezig ben en wat me bezighoud. Ik werk altijd van het begin naar het einde toe om mijn gedachten goed geordend te hebben maar dit verhaal, dit geboorteverhaal ligt nog het meest vers in mijn herinnering maar is toch het eerste dat ik wil delen.